Welke kernwaarden heb je nodig bij Respellion?

We werken vanuit een aantal kernwaarden, die de basis vormen voor onze organisatie, de samenwerking en het gedrag dat we nastreven.

Vertrouwen

We geven vertrouwen door los te laten: dat is voor ons de basis van samenwerken. We hebben vertrouwen in de ander en zijn open en transparant. Daarom praten we met de ander in plaats van over de ander. We hebben vertrouwen in de intentie van een ander, gaan uit van het goede en spreken dat vertrouwen ook uit. Iedereen kan op elkaar vertrouwen en we staan voor resultaat.

Moed

We hebben lef en durven van de gebaande paden af te wijken als we dingen zien die we kunnen verbeteren. Fouten maken is niet erg. Zo leren we juist om het (nog) beter te doen. We durven ons kwetsbaar op te stellen en ontvangen graag feedback. We doen het graag anders. Dat maakt ons een beetje rebels, maar we hebben altijd een goede onderbouwing.

Zelfdiscipline

We maken duidelijke afspraken en komen deze na. We nemen verantwoordelijkheid voor onze activiteiten en stellen duidelijke prioriteiten. We hebben de discipline om ons verder te ontwikkelen en willen de beste zijn in ons vakgebied. Voor vertrouwen is zelfbeheersing nodig en de moed om je over je eigen ego heen te zetten.

Ondernemerschap

We zijn betrokken en gedreven ondernemers die in kansen en mogelijkheden denken. Voor onze omgeving en voor onszelf. Doordat er vaak dingen veranderen zijn we flexibel en kritisch. En als we iets aanpakken, doen we dat met beide handen en voelen we ons verantwoordelijk voor het resultaat.

Deze kernwaarden komen uiteindelijk tot uiting in ons manifest:

Respellion manifest

Sla lijst over
  • De maatschappij is een systeem van netwerken dat altijd in beweging is. Succes komt voort uit het vermogen om je aan te passen. Meebewegen is nodig op organisatorisch en individueel niveau. We willen blijven leren en datgene wat we doen afstemmen op elkaar en de maatschappij.

  • We geloven in samenwerking zoals deze in een maatschappij nodig is. Met elkaar omgaan zoals je doet in een dorp of wijk. Daarin is betrouwbaarheid een groot goed, met aandacht voor de belangen van anderen.

    Onze visie is dat er geen individueel belang is dat boven het gezamenlijke belang gaat. Dat vereist zelfinzicht en bewustzijn van onze waarden, overtuigingen en gedrag. Dat inzicht is nodig om te zorgen dat we kiezen voor het collectief in plaats van ons ego te volgen.

  • In onze organisatie is geen “ladder” naar succes. We hebben een verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen in plaats van te streven naar individuele belangen. We zijn een collectief van professionele, vakbekwame mensen. We spreken elkaar met een zorgzame houding aan op die verantwoordelijkheid, wat leidt tot betere samenwerking en daarmee kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Hierdoor doen we wat we zeggen en zijn we congruent in ons gedrag.

  • We zijn ervan overtuigd dat duurzame oplossingen alleen mogelijk zijn als er aandacht is voor de balans tussen people, planet en profit. We denken niet in termen van wij en zij. Lange termijn resultaat gaat altijd voor korte termijn belangen. Het open-source model sluit daar naadloos op aan.